2012 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Žuvis su Biovelos kumpiu

Nai nai nai kaip kažkas kažkur jau gyrėsi, įkvėpta nesėkmės iš kart puoliau prie kitos. Bet apie viską iš pradžių. Šį kartą nusitaikiau į Neringą ir jos žuvytę: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/zuvies-patiekalai/kepta-menke-2.html . Parduotuvėje kaip mat mane papiktino šiems krizės laikams nebūdinga patiekalo prabanga, nežinau kaip ten Lenkijoje Parmos kumpis, bet Lietuvoje mane keiktis privertė ir Biovelos, tada nuojauta iškart pakuždėjo, kad kepama menkė subyrės, abejonių turėjau ir dėl džiovintų pomidorų, mat buvau ragavus tik sausų iš pakelio, kas pasirodo buvo besanti baisi šlykštynė, taigi dabar pirkau indelyje su aliejum. Tai va, pirma bėda buvo katinas, kuris suėdė nemenką gabalą menkos menkės, taigi likusia ir taip teko atiduot, negi dabar ėsi pats katino apėsta žuvies gabalą, dar kokią toksoplamozę pasigausi. Toliau paaiškėjo, kad kumpis nepilnai apvynioja menkę ir dar taikosi atsiknoti. Menkė žinoma birėjo, leido vandenį, žodžiu pasiruošiau kritikuoti. Maloniai nustebino dž. pomidorai, pasirodo aliejuje jie labai skanūs, taigi viens du sukonstravau kuskusą, gavosi labai geras, tiesa senu papratimu įmečiau pusę kubelio sultinio ghe ghe ghe ir neįdėjau sviesto tik todėl, kad neturėjau. Vat! Tada iškepė menkė ir ką jūs sau manot, skonis buvo tobulas, nepaisant to, kad ji pabirėjo kažkiek, kartu su kus ku su šį patiekalą galima pavadinti idealiu, bet kokiam stalui - ir gurmano, ir pagyvenusiam giminaičiui iš kaimo - skanus, kokybiškas, lengvas, na tiesiog idealus maistas. O čia foto, tiksliau foto netyčia atsidūrė viršuje.

P.S.  Nesiūlyčiau pradedančioms.


2 komentarai:

  1. Arcadia, saldytos zuvys labai vandeningos ir nepalyginamai prastesnis skonis uz sviezios... As kepiau sviezia ir su odele, viskas laikesi puikiai! Smagu, kad atradai dz. pomidorus, as juos dievinu!

    sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na čia pas mus nėra taip lengva šviežią žuvį nusipirkti, be to reiktų iš jos kažkaip tą filė išplėšti, ko aš nemoku, bet kokiu atveju receptas puikus, tiek žuvies, tiek kuskuso. Labai rekomenduotinas ir manau bus dar gaminamas.

    AtsakytiPanaikinti